Вы здесь

В Дніпрі тисячі християн молилися за мир в Україні та за зцілення (ФОТО, Відео)

В сонячний та теплий понеділок, 30 квітня, понад 24 тисячі християн зібралися на футбольному стадіоні «Метеор» в Дніпрі для участі у щорічній Всеукраїнській «Зцілюючій молитві-2018». Вони приїхали з різних міст України та навіть окупованих Криму та Донбасу. На молитву також приїхали гості – християни з Америки, Німеччини, Польщі, Чехії, Росії, Латвії, Литви та Естонії. Організатором цього масштабного заходу з метою популяризації в суспільстві біблійних цінностей і християнської моралі виступила Українська християнська церква «Нове покоління».

«Зцілююча молитва» стала вже традиційною в Україні. Цьогоріч цей захід проходив вже в одинадцятий раз. А з 2013 року (окрім 2014 та 2015 рр.) Всеукраїнська молитва проводиться на найбільших майданчиках країни – футбольних стадіонах, а в Дніпрі – вже втретє.

Молитовний марафон тривав понад чотири години. На цей час люди різного віку та соціального положення об'єднуються для того, щоб прохати та молитися не лише про благополуччя і здоров'я себе та своїх близьких, свободу від різного роду залежності, за зцілення від різних недугів та хвороб, а також за мир та добробут в Україні.

«Основна мета цього заходу – молитва за суспільство та нашу країну, яка сьогодні знаходиться не в дуже хорошому становищі. Тому назва «Зцілююча молитва» дуже актуальна. Ми хочемо, щоб Бог благословив Україну. Зціляти треба все: і економіку, і політику, і наш уряд, і наші родини, і нашу мораль. Тому, ми і проводимо такі молитви, щоб все своєю силою зцілив Бог і щоб на землі проводилась його робота. Коли Бог втручається в життя суспільства, то в ньому обов’язково все змінюється на краще. А люди вже потім зцілюються, бо всі ми віримо, що Господь - наш Цілитель. Ми не зціляємо, Бог зцілює. Але ми молимося за зцілення. І якщо сьогодні, хоча б одна людина зцілився від реально якоїсь хвороби, цього вже було б досить, щоб все це організувати і провести»,

- каже старший єпископ УХЦ «Нове покоління» та голова оргкомітету заходу Андрій Тищенко.

Почалася Всеукраїнська молитва із масштабного флешмобу – молодь із картонними кольоровими картками вибігала в центр поля, танцювала, піднімала руки до неба та вишукувалася у фігури прапору України, хреста та слова «Бог».

Потім до всіх християн звернувся старший єпископ, за ним молитви проводили пастори всіх регіонів.

Під час молитви традиційно працювала гаряча лінія. У «колл-центр» міг зателефонувати будь-який бажаючий, з проханням помолитися за вирішення його ситуацій та зцілення.

Всі християни свято вірять у те, що ця молитовна подія змінює їх долі, а на землю спускається Дух Святий і торкається їх, вірять у силу служіння та надприродні чудеса. Тому і чекають на молитву усіх церков з особливим трепетом.

Одним з найбільш значущих і пам'ятних моментів стала молитва за зцілення від різних недугів. Під час таких молитовних заходів люди відзначають поліпшення в стані свого здоров'я, а деякі отримують зцілення від невиліковних хвороб по своїй вірі. Приїхали на молитву зцілення і християни з нашого Західно-Донбаського регіону (зокрема Тернівки, Павлограда, Першотравенська).

Своїми враженнями від заходу поділився мешканець міста Тернівка Дмитро Шалімов:

«Я переніс інсульт, наслідки були такими, що моє тіло паралізувало, ноги і руки стали викривленими, мені важко було випрямити пальці на руках, вони практично не розгиналися. На стадіоні, під час молитви, мої пальці на руках почали ворушитися і повністю розігнулися. Слава Богу!».

«Я займався футболом і дуже сильно травмував колінну чашечку. Я не міг розігнути коліно, важко було ходити, згинати його. А під час молитви на стадіоні, я відчув, що суглоб вже не болить, почав присідати, стрибати, і до сцени я вже біг. Величезна подяка Богу за моє зцілення»,

- каже ще один тернівчанін Артем Зосімов.

Під час молитви за зцілення кілька сотень людей вийшли до сцени, щоб засвідчити про диво, яке Бог зробив у їхньому житті.

Фіналом Всеукраїнської пасхальної молитви стала заступницька молитва священиків за записки людей з проханнями до Бога. У цей день з Богом примирилися близько 6 тисяч чоловік.

Після закінчення молитви організатори роздали сім тисяч продуктових наборів пенсіонерам і людям з малозабезпечених сімей Дніпра.


Довідка: УХЦ «Нове покоління» є офіційно зареєстрованою в Міністерстві юстиції України конфесією. Церква налічує понад 300 помісних громад в Україні та близько 100 - за її межами. «Нове покоління» відноситься до протестантського напрямку християнства, євангельських християн, п'ятидесятників, харизматичного віровчення. На базі церкви працює перший в Україні Батальйон капеланів, представники якого постійно знаходяться в зоні АТО, частинах регулярної армії і добровольчих батальйонів. Щотижня волонтери церкви здійснюють кілька поїздок в зону бойових дій з гуманітарною допомогою для місцевого населення і українських бійців. На базі помісних церков «Нове покоління» в Україні працює 160 стаціонарних реабілітаційних центри (сьогодні в них проходять реабілітацію близько трьох тисяч чоловік). Також щотижня проходять акції годування голодних, надається допомога їжею і одягом бідним людям.